Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2013 11:41 - Да пестим водата
Автор: taiina99 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 215 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.05.2013 16:08


Понеже предният ми блог явно не ви допадна и реших да ви покажа нещо различно. Това е разказ, който лично аз съм писала и много се надявам да ви хареса. Аз обожавам да пиша и ако имате идея за разказ,приказка или др. пишете ми коментар долу и аз ще се опитам да осъществя всичките ви идеи. А сега ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!!!                                   
                          "Водата-извор на живот"
                                           разказ
  Водата е едно от най-големите природни богатства на Земята.Тя трябва да се цени,но много малко хора го осъзнават.Сега ще ви разкажа за едно далечно царстово,в което приемали водатата за даденост.
  Било най-обикновен летен ден,който не се различавал от предишните. Децата тичали на вън,пръскали се с вода и се къпели в близката река.Някой жени готвели,други плували.Мъжете също били на брега на реката,играели карти или се състезавали по плуване.Хората в това царстово не биха и се замислили какво биха правили без вода.Това лято,обаче не бе капнала дори капка дъжд.Но никой не забелязал,че водата в реката намалявала с всеки изминал ден.След две седмици едно дете попитало майка си не й ли се струва,че водата намалявала.Майката го погалила по главата и му казала,че при тях е невъзможно водата да намалее.Така минали още две седмици и детето пак попитало същото и майката пак му отговорила по същия начин.Детето не посмяло да попита отново.И така времето минавало,а хората били толково обсебени от личните си нужди,че не забелязвали намаляването на водата.
   И ето ,че накрая в реката останали два пръста вода.Хората  най-накрая разбрали,че ще останат без вода.Те незнаели какво да правят.Момчето,чиято майка му се присмивала,седнало до реката и започнало да плаче.Изведнъж задухал вятър и видата започнала да се надига.Появила се красива жена с рокля от вода,дълга коса ,сякаш от коприна и красиви големи,сини очи,които гледаха момчето толкова нежно.То я попитало коя е.А тя отвърнала,че е една от пазителкита на водата.Момчето попитало колко са пазителите.Тя му отговорила,че са трима.Тя е пазителката на водните басейни-Ривър,Рейн на дъждовете,а Лотър на всяка капка вода на Земята.Лотър е много ядосан,затова че не цените водата нареди на мен на се изпарявам,а на Рейн да не вали.Ти беше единствения,койти забеляза намаляването на водата ,затова реших да ти се доверя.Ако Лотър разбере,че съм се показала на човек ще побеснее.Момчето попитало какво да направи за да помогне.Тя му казала,че Лотър се крие под най-красивия камък в реката и че ако го намери и го обеди да върне водата всичко ще се върне по местата си.Изведнъж отново задъхал вятър и карасивата Ривър изчезнала.
  Момчето започнало да мисли.След няколко часа се сетило,че когато било малко си играело с едно блестящо,многоцветно камъче,което завързало за малкото,дървено мостче наблизо.Момчето хукнало.След като пристигнало погледнало моста,но там нямало нищо.Момчето отчаяно,започнало да плаче.Тогава се появил мъж с дълга бяла брада ,който казал на момчето с дрезгав глас,че ще върне водата само заради неговата воля.Момчето се усмихнало.Лотър му казал да се прибира,защото родителите му сигурно се притесняват.
   Радостно,малкото момче се върнало вкъщи и след няколко минути завалял силен дъжд.Една красива и ярка дъга прегърнала царството.Хората се радвали както никога досега.Те започнали да ценят водата защото не искали да я изгубят отново.Сега в това царство водата още си стои на мястото,а тримата пазители са спокойни и радостни.




Тагове:   zelas,   bogoizbrania,   sunflower,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: taiina99
Категория: Лични дневници
Прочетен: 11091
Постинги: 4
Коментари: 4
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930